GLİSERİN
GLİSERİN
GLİSERİN
GLİSERİN
GLİSERİN
GLİSERİN

GLİSERİN

0.0

Tanım:Gliserin, daha resmen gliserol olarak bilinen bir organik bileşiktir. Ortak kaynakları hayvansal yağ ve bitkisel yağtır. Gliserin oda sıcaklığında berrak, kokusuz bir sıvıdır ve tatlı bir tada sahiptir. Sabunlarda yaygın olarak kullanılır ve birçok farmasötik alanında ortak bir içeriktir.

Kullanım Alanları:

 

  • Gliserin yiyecek ve içeceklerde nemlendirici, çözücü ve tatlandırıcı olarak çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Dolgu maddesi ve koyulaştırıcı olarak da kullanılabilir. Şeker ikamesi olarak kullanıldığında şekere göre daha çok karbonhidrat içerir ve daha az tatlıdır ama şekerin aksine dişlerde çürümeye yol açmaz. Şekere göre glisemik indeksi daha düşük olduğu için şeker yerine kullanımının daha sağlıklı olabileceğine dair görüşler vardır.Tıp ve kozmetik sektöründe de gliserin sıkça kullanılır.
  • FDA yaralanmalarda merhem olarak kullanımını onaylamıştır. Antiviral özelliği sebebiyle hem yanıklarda hem de diğer yaralanmalarda iltihaplanmayı önler.Bunun haricinde cilt yapısına uygun bir yağlayıcı olduğu için şuruplardan diş macunlarına, traş kremlerinden sabunlara bir çok farklı ürünün içinde gliserin bulunur. Sabunlarda ve kremlerde kullanıldığında nemlendirici özelliği sayesinde cilt kuruluğunu önler. Ağızdan yüksek miktarlarda alındığında ise müshil olarak etki gösterir.
  • Gliserin ayrıca bitkilerden istenilen maddeleri ekstrakt etmek için yaygın kullanılan bir çözücüdür. Elektronik sigara likitinde PEG ile birlikte buharlaştırıcı olarak kullanılır. Aynı zamanda su molekülleri ile hidrojen bağı kurarak suyun donma noktasını düşürür. Bu yüzden antifrizlerin ana bileşenlerinden birisidir.

 

UYARI:

  • Profesyonel kullanım içindir. Ürün yalnızca uzmanlar tarafından bitmiş kozmetik ürünlerinde hammadde olarak kullanılır.Gıda değildir. Yutulması halinde zararlıdır. Çocukların erişemeyeceği yerde saklayın.
  • Göz koruyucu gözlük kullanın. Gözle teması halinde; Su ile birkaç dakika dikkatlice durulayın. Kontakt lens varsa çıkarması kolaysa çıkarın. Sürekli durulayın. Göz tahrişinin geçmemesi halinde; Tıbbi tavsiye alın, doktorunuza başvurun.
  • ‘’Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz’’.

 

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR